Wat is Cellulite?

Cellulite is een verkleving van onderhuids vet. Dit is zichtbaar aan de buitenkant van ons lichaam voornamelijk op benen maar ook op billen of buik kan dit voorkomen.

Er ontstaan bultjes en de huid wordt steeds grover. Deze bultjes lijken op die van een schil van een sinaasappel vandaar dat het ook wel eens sinaasappel huid wordt genoemd. Heel veel van ons denken dat dit alleen maar voorkomt bij overgewicht maar dit is niet het geval.

 

De oorzaak van cellulite?

Cellulite kan ontstaan door verkeerde voeding, hoewel overgewicht geen invloed op het ontstaan heeft, is een ongezond eetpatroon wel een versterking van de cellulite.

Vergeet naast ons eten ook de alcohol, roken en koffie niet, deze zorgen voor de afvalstoffen die verantwoordelijk zijn voor de cellulite.

Als je lichaam gezond is kan het op de juiste manier omgaan met de zuren uit voedingsstoffen ons lichaam gebruikt namelijk de mineralen om deze zuren te bestrijden. Hoe meer je binnen krijgt hoe meer mineralen dat er verbruikt worden. Zodra je mineralen op zijn stapelen de afvalstoffen zich maar op en raakt je lichaam door deze afvalstoffen verslakt, en ontstaat de cellulite.

 

Hormonen

Ook een verstoorde hormonale balans is een oorzaak van cellulite, het is in dit geval dat je meer oestrogeen in je lichaam hebt dan testosteron, dit gaan we uitgebreid behandelen in de 8 weken Reset je hormonen www.resetjehormonen.nl

Genetische aanleg kan zeker ook een oorzaak zijn waardoor jij meer kans hebt op cellulite. Te weinig beweging en training of de verkeerde training kan een oorzaak van cellulite zijn, voor je hormonen is het van belang om je testosteron te boosten dit doe je door krachtsport, voor vrouwen dus ook een hele goede manier van training.

Blootstelling aan hormoonverstorende stoffen, lees ook mijn blog hierover waarin ik daar meer over vertel, deze zorgen ook voor meer afvalstoffen in je lichaam.

 

Bruikbare tips om direct toe te passen

  • Indien je een te hoog vetpercentage hebt ga dit verlagen, omdat in ons vet de afvalstoffen worden opgeslagen en dan heb je meer kans op de vorming van cellulite.
  • Drink heel veel water en groene thee, dit zorgt ervoor dat je afvalstoffen die verantwoordelijk zijn voor de cellulite worden afgevoerd.
  • Sport regelmatig, sporten vermindert de kans op cellulite en kies voor krachtsport.
  • Beperk de alcohol consumptie en koffiegebruik, deze vertragen de bloedstroom en veroorzaken uitdroging. Hierdoor worden de gifstoffen opgeslagen in het lichaam.
  • Eet zoveel mogelijk eiwitten, gezonde vetten en vezels en laat de suikers en snelle koolhydraten achterwege.
  • Neem niet te veel zoethout (thee) en stoffen die zoethout extract bevatten (drop, hoestdrank met dropsmaak) deze kunnen het testosteron verlagen en dat wil je juist verhogen.
  • Zorg voor voldoende nachtrust.
  • Eet voldoende blauwe en rode vruchten, groene thee, pure chocolade, olijfolie en noten.

Wil je naast de voeding en beweging je lichaam nog extra verzorgen ga dan eens voor een lymfedrainage/ compressietherapie met of zonder de speciale bodywraps die wij in de praktijk gebruiken of onze Ultra bodyshape behandelingen voor snel resultaat.

Met deze behandelmethodes zorgen wij ervoor dat de lokale vet en vocht ophopingen aangepakt worden tezamen met een goed voedingspatroon zorgt dit voor mooie resultaten.

Gegarandeerd resultaat! http://anumivita.nl/ultra-bodyshape/