Herken je dit? Na zwangerschappen, een dikkere winterse periode of hormoonschommelingen wil je lichaam maar niet de oude contouren terugkrijgen. Je eet gezond, drinkt voldoende en sport regelmatig. Hierdoor ben je wel tevreden met je gewicht en gezondheid, maar wanneer je in de spiegel kijkt blijven ze irritant aanwezig: vetrolletjes, zwembandjes en lovehandles.

Deze krijg je zeker niet weg met sporten en diëten. Het lichaam bestaat namelijk uit verschillende vetlagen: de diepere bij je spieren verdwijnt wel door afvallen, maar de laag net onder je huid is veel stugger en wordt minder goed doorbloed, waardoor de vetcellen blijven zitten. Liposuctie is een wat overdreven ingreep als het om kleine vetrollen gaat en je verder slank bent. Gelukkig is er cryolipolyse, vetcellen bevriezen zonder prikken of snijden in je huid.

Wat is cryolipolyse (vetcellen bevriezen) en hoe werkt het?

Cryolipolyse komt uit het Grieks en betekent letterlijk vet oplossen met kou, dus vetcellen bevriezen. Onderzoekers uit Harvard hebben ontdekt dat vetcellen bevriezen effectief is, omdat deze niet tegen lage temperaturen kunnen in tegenstelling tot de weefsels, spieren en bloedvaten eromheen. Die ondervinden dus geen enkel nadeel van de cryolipolyse.

Door met een speciaal ontwikkeld apparaat de vetcellen te koelen tot 4 graden Celsius en kleine elektrische impulsen te geven breken de vetcellen zichzelf af: ze kristalliseren, vallen uit elkaar en het lichaam voert ze op natuurlijke wijze af. Dit gebeurt niet direct, twee maanden na het vetcellen bevriezen zie je een duidelijke verbetering en het hele afbraakproces duurt 6 maanden. Voldoende drinken is daarbij belangrijk. Het resultaat van vetcellen bevriezen is definitief en met een gezonde leefwijze blijf je slanker op de met cryolipolyse behandelde plekken. Er zijn ongeveer drie behandelingen van een uur nodig met een tussenperiode van 5 à 6 weken.

Vetcellen bevriezen behandeling bij Anumi Vita

Eerst vindt er altijd een intake gesprek plaats en naar aanleiding hiervan wordt een behandeling op maat vastgesteld. Wij zijn een erkend specialist op het gebied van cryolipolyse behandelingen en werken met veilige en streng gekeurde apparatuur. Met 4 speciale pads in plaats van 2, zoals bij andere klinieken, gaan we vervolgens vetcellen bevriezen bij verschillende probleemzones tegelijk. Onder de pads ligt beschermend folie om de huid bij het vetcellen bevriezen niet te irriteren. Na een uur ben je klaar en kun je gewoon naar huis of naar je werk. De huid zal eerst wat verkleurd zijn, maar dit trekt snel weg. De week erna kan de huid nog tintelen of gevoelloos lijken, maar dat verdwijnt ook.

 

Voordelen van een behandeling door vetcellen te bevriezen

Vetcellen bevriezen is een veilige natuurlijke methode die de rest van het lichaam niet belast of aantast. Het is pijnloos en er is geen herstelperiode nodig. Cryolipolyse is niet bedoeld voor afvallen. Vetcellen bevriezen zorgt wel voor mooiere contouren, meer zelfvertrouwen en beter zittende kleding. Ook ziet je huid er strakker uit. Wil je naast vetcellen bevriezen ook een gezondere levenswijze leren?

 

Wij bieden een speciale Cryo Clinic compleet met drie behandelingen cryolipolyse. Kijk voor verdere informatie eens op Cryolipolyse behandeling.