ANUMI VITA

Dé praktijk voor figuur- en huidverbetering in Oud Bijerland

FRANCISCA VAN DEN BERG

Hormoon- en gewicht expert Francisca van den Berg (40) is de eigenaresse van Anumi Vita. Door haar persoonlijke ervaring en met haar kennis wil ze graag mensen helpen om gezond te eten en bewust te worden van hun lichaam. Door onder andere te kijken naar het voedingspatroon, eventuele klachten en de werking van het lichaam help ik jou om gezond, fit en gelukkig te gaan leven.

“Sinds enkele jaren ben ik helemaal omgeslagen van accountant tot hormoon- en gewicht expert. Al sinds mijn tienerjaren wilde ik graag accountant worden en heb daar dan ook mijn opleidingen voor gehaald. Na een aantal jaren bij Deloitte als AA accountant gewerkt te hebben, ben ik het bedrijfsleven ingestapt en gaan werken bij een Handelsmaatschappij.

De vele dagen werk, de lange dagen blootgesteld worden aan stress en daarbij ook slechte voeding begon zijn tol te eisen. Ik was kapot; ik had geen energie meer en ik was te zwaar. Het was geen plezier voor mijn lichaam, ik voelde me moe en futloos, had geen zelfvertrouwen en zat gewoon niet lekker in mijn vel. Ik ben toen opzoek gegaan naar een voedingscoach die mij alles kon leren om mijn lichaam weer in balans te krijgen.

Ik leerde wat écht eten is

Ik leerde dat gezonde voeding niet in pakjes of zakjes zit. In de tijd met de voedingscoach ben ik dan ook een aantal kilo’s verloren en voelde ik mij vol van energie. Nu kon ik mijn werk veel beter aan!

Door mijn eigen ervaringen werd ik in mijn directe omgeving al veel gevraagd om voedingsadvies te geven. Ik besloot het roer om te gooien! Met een nieuw doel voor ogen ging ik fris en vol energie aan de slag. Het werd mijn missie om een praktijk te starten waar ik mensen zowel van binnen als van buiten kan helpen. Om mensen naast mijn persoonlijke ervaring nog beter te kunnen helpen, behaalde ik opleidingen tot natuurvoedingsadviseur, orthomoleculaire darmtherapie en hormoonfactor trainer. Ook startte ik mijn praktijk Anumi Vita waar ik mijn kennis met veel plezier mag toepassen. Met mijn ervaringen en achtergrond, ben ik er zeker van dat ik mijn klanten op de beste manier kan begeleiden, zoals zij dit verdienen.

Ik gun iedere vrouw hoe ik me voel. Ik ben een levend voorbeeld, zodat je weet dat het kan. Misschien zit je nu in een situatie dat je denkt: ‘nou, ik voel me okay.’ Maar weet dat je vol energie kan opstaan, iedere dag. En dat je die zelfverzekerdheid mag laten zien. Je mag gaan stralen, iedere dag weer.”

OPLEIDINGEN

Voedingscoach Natuurvoedingsadviseur (Civas)
Hormoontherapeut (Hormoon community Nederland)
Hormoonfactor trainer (Sonnevelt opleidingen)
Detox coach (Innerwave)
Gewichtsconsulent
Sportvoeding
Cursussen: Bio Identieke hormonen (Leo van der Zijde)
Hormoonbalans voor vrouwen (Ralph Moorman)
Orthomoleculair darmtherapie
Masterclass: Schildklier problemen
Masterclass: Bijnieruitputting